Postkaartjes van Editions des Coorespondances

Ken je Waar is Wally? Waarschijnlijk wel want dit ventje is overal wel te vinden. In elke boekenwinkel waar je kijkt kom je vaak de Waar is Wally boeken tegen. Maar vandaag heb ik iets veel leukers voor jullie. Namelijk de postkaartjes van Editions des Coorespondances. Een hele mond vol maar dat heb je vaak met Franse dingen. Want zelfs de straatnamen zijn daar ontzettend lang en ehum raar?  Maar goed daar gaat het op dit moment niet over. Oké de postkaartjes van Editions des Coorespondances hebben eigenlijk het zelfde principe als de Waar is Wally boeken. Je ziet een plaatje voor je en op elke kaart staat weer een andere vraag. Zo word er bijvoorbeeld gevraagd wie de ongenodigde gast is of waar de verliefde poezen..

Wij kwamen zelf de postkaartjes tegen toen wij eind juni in Amsterdam waren voor het concert van Ghost. Toen wij richting ons hotel liepen kwamen we langs een sigarenboer die allerlei verschillende kaarten buiten had staan. Natuurlijk keek ik even snel en al snel vielen deze postkaartjes op. Meteen besloten we om de volgende ochtend voordat we weer richting het station gingen om even te kijken of er wat tussen zat. Want wat ik al zag was ontzettend leuk, dus de volgende ochtend gingen we er na het ontbijt meteen hen. Na er een hele tijd besluiteloos voor het rek gestaan te hebben (want welke zou ik nou meenemen?) nam ik er uiteindelijk vier mee. 

tn_DSC08650

Waarschijnlijk ga ik er twee van houden en twee van versturen. Dit postkaartje van de poezen die wil ik sowieso houden. Want ik ben nou eenmaal gek op katten dus deze kan ik niet zomaar laten liggen.

tn_DSC08652

tn_DSC08655

Deze twee postkaartjes ga ik waarschijnlijk versturen. Al twijfel ik nu wel een beetje over het postkaartje met de uiltjes. Want stiekem vind ik uilen ook heel erg leuk! Dus wie weet dat ik dat postkaartje ook nog wel gewoon hou.

tn_DSC08656

En als laatste het postkaartje met de sterren waar je de vallende ster moet zien te vinden. Een klein beetje jammer dat je alleen geen wens kan doen want de sterren zijn helaas niet echt. Ook dit postkaartje wil ik graag houden maar misschien dat dit wel weer veranderd door het uilen kaartje wat waarschijnlijk hier blijft. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik mij ook dat het ook leuk is om dit kaartje naar iemand te sturen die je iets toewenst. Dus wie weet dat dit postkaartje wel een nieuwe eigenaar gaat vinden. De tijd zal het mij gaan leren.

Ondertussen ben ik de postkaartjes toevallig ook vandaag tegen gekomen in een kinderboeken winkel, alleen dan wel weer andere dan die ik al gezien had. Super leuk! Hopelijk verschijnen deze postkaartjes steeds meer in de winkel, want zoals je ziet zijn ze super leuk!. Oh ja voor dat ik het vergeet te vertellen. Op de achterkant van elk postkaartje staat ook nog eens de oplossing, maar deze moet je wel open krassen. Zelf heb ik dit nog niet gedaan aangezien ik er dus nog niet helemaal over uit ben welke ik wel ga houden en welke niet. Maar zodra ik daar uit ben ga ik ze zeker wel open krassen. Want ik ben ontzettend benieuwd wat er dan onder staat.

Q: Heb jij alles gevonden wat er op de kaartjes gevraagd wordt?

Advertenties

2 gedachtes over “Postkaartjes van Editions des Coorespondances

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s